Hoidossa käsitellään niska-hartiaseutu, olkavarret, pää ja korvat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lisäksi myös kasvot käsitellään. Hieronta poistaa stressiä ja lihasjännityksiä, rauhoittaa mieltä, parantaa keskittymiskykyä, aineenvaihduntaa, päänahan hyvinvointia ja hiusten kasvua.
Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka

Hoidossa käsitellään niska-hartiaseutu, olkavarret, pää ja korvat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lisäksi myös kasvot käsitellään. Hieronta poistaa stressiä ja lihasjännityksiä, rauhoittaa mieltä, parantaa keskittymiskykyä, aineenvaihduntaa, päänahan hyvinvointia ja hiusten kasvua.
Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka "syvärentouttaa" ja poistaa stressiä. Se on osa ayurvedista perinnettä, jota on harjoitettu Intiassa jo yli 5000 vuotta. Intialaissyntyinen fysioterapeutti Narendra Mehta kehitti vuonna 1978 Englannissa intialaisen päähieronnan pohjalta menetelmän, johon hän yhdisti mm niskan, hartioiden ja kasvojen käsittelyn. Meille Suomeen nykyaikaisen intialaisen päähieronnan toi Mehtan oppilas irlantilaissyntyinen Dee Ahern 1999. Tämä hoitomuoto on muokkautunut jonkin verran kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä. Jokaisella hierontaa tekevällä on hieronnassa oma käsialansa, mutta tärkeintä on kuitenkin hoidon vaikutus eikä tekniikka.
Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita. Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus.
Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa. Hoidon jälkeen olo on rauhallinen, seesteinen ja ajatukset kirkkaat. Hoito tehdään istualtaan ja vaatteiden päälle.

Hoidon vaikutuksia ovat

- rentoutunut olo
- stressiperäisten oireiden helpottuminen
- niska-hartiasärkyjen helpottuminen
- päänsäryn/ migreenin helpottuminen
- unen laadun paraneminen
- aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastuminen
- aivojen hapensaannin lisääntyminen

Intialainen päähieronta sopii erityisesti, jos Sinulla on

- stressiä
- migreeniä tai päänsärkyä
- lihasjännityksiä niska-hartiaseudulla
- unettomuutta
- ahdistusta

Intialainen päähieronta ei sovi, jos Sinulla on

- aivoverenkiertohäiriöitä
- flunssa tai akuutti tulehdus
- iho rikki hoidettavalla alueella
- luupiikki tai pahoja kulumia niskassa
- sydämen tahdistin
- syöpä
- paikallinen infektio tai tarttuva ihotauti
- paikallisia laajentuneita verisuonia hoidettavilla alueilla
- epilepsia
- psoriasis pään alueella
- jos olet ollut onnettomuudessa, leikkauksessa tai loukkaantunut viimeisen kuukauden aikana
Jos olet epävarma, neuvottele ensin lääkärisi kanssa!

Jaa tämä sivu