Kehohoidot

Tueksi Hyvinvoinnillesi 

Hieronta on tehokas apu niska- ja hartiaseudun kiputiloihin ja selkäongelmiin, ennaltaehkäisemään muun muassa erilaisia lihas- ja nivelkipuja, päänsärkyä sekä jomotusta. Lisäksi hieronta on hyvin tehokas stressin purkaja.


Hieronta on yksi vanhimmista hoitomuodoista. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lisää kudosten elastisuutta. Erityisesti nykypäivän istumatyö on suuri rasite keholle, joten kehoa tulisi huoltaa säännöllisesti liikunnalla, hieronnalla ja aktiivisella elämäntavalla. Raskaan ruumiillisen työn tekijöille ja aktiiviliikkujille hieronta sopii erityisen hyvin palautumiseen. Hieronta on myös erinomainen lahja tutulle tai ystävälle.

Voit varata pöytähoito ajan niin katsotaan paikanpäällä millainen hoitomuoto on sinulle sopiva. Monesti yhdistelen eri hoitomuotoja tarpeen mukaan.

Miten hierontaan tulisi valmistautua?

Hierontaan voit tulla omana itsenäsi. Kuumeisena hierontaan ei pidä tulla, sillä vilkastunut aineenvaihdunta voi lisätä kehossasi olevaa tulehdusta. Varaa tällöin aika muutaman päivän päähän, jotta pääset hoitamaan itseäsi heti kun olet taas tervehtynyt.

Hoitoaika 30-75 min

Hot-Stone Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tehokas ja lempeä hoito, joka auttaa myös silloin kun hierottava ei siedä voimakasta lihasten manipulointia. Hieronta kivillä helpottaa kipuja ja avaa lihaksiston jännitteitä rentouttaen samalla voimakkaasti, aina 3 cm syvyyteen asti kudoksessa. Hoito aktivoi lymfanesteiden ja veren kiertoa parantaen ääreisverenkiertoa sekä lämmittää, avaa lihasjumeja ja helpottaa lihasperäisiä kipuja.

Laavakivet

Hoidossa käytetään meren hiomia kiviä, jotka ovat basalttikiveä; tuliperäistä laavakiveä, joka luovuttaa hitaasti lämpöä, jolloin hoidon lämpövaikutus on tehokkain.

hoitoaika 50 min 65€, hoitoaika 70 min 80€, hoitoaika 80 min 90€

Koko kehon vyöhykkeelinen hoito

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jolla voidaan elvyttää kehon erilaisia häiriöitä. Refleksologia-nimitystä käytetään koko kehon vyöhyketerapiasta, jossa käsitellään koko kehoa, ei yksin jalkateriä. Ihmisellä on useita heijastejärjestelmiä eri puolilla kehoa esimerkiksi jaloissa, käsissä, korvissa, selässä ja päässä. Hoidossa stimuloidaan keholla olevia heijasteita sormin tai vyöhykepuikoilla.
Hoidot tasapainottavat ja elvyttävät kehon omia parantavia voimavaroja.
Hyviä hoitotuloksia on saatu esim. aineenvaihduntaongelmissa, erilaisissa jännitystiloissa, stressissä, unettomuudessa, tuki- ja liikuntaelinongelmissa, migreenissä, vaihdevuosiongelmissa, lapsettomuudessa jne. 

Hoito kannattaa tehdä kerran viikossa, akuuteissa tapauksissa useamminkin.
Suositeltava hoitoaika 60 min.
Sopii yhdistettäväksi meridiaani- ja sidekudoshieronnan kanssa.

Jaloille vyöhyketerapia


Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jossa ajatellaan, että ihmisen keho on pienoiskoossa heijastuneena jalkapohjiin ja jalkateriin. Jokaisella elimellä ja kehonosalla on tietyt heijastealueensa jalassa. Häiriö jossakin osassa kehoa tuntuu vastaavassa jalan heijastekohdassa painallusarkuutena tai rakenteellisena kudosmuutoksena. Vyöhyketerapian tarkoituksena on hieromalla jalassa olevia kipeitä paikkoja poistaa niissä oleva arkuus ja sitä kautta itse kohde-elimessä oleva häiriö.
Suositeltava hoitoaika 60 min.

Miten vyöhyketerapia vaikuttaa:

Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistautumista. Keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi aiheutua oireita ja monenlaisia reaktioita, joko heti käsittelyn aikana tai käsittelyn jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti jopa huonommalta, mutta tätä ei tule pelästyä, reaktio on merkki paranemisesta. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä juoda runsaasti vettä ja antaa kehon levätä.

Pään alueen vyöhyketerapia


Erittäin rentouttava vyöhykkeellinen kasvohieronta, jossa käydään myös päänahka ja niskan vyöhykkeet.
Hoito tehdään puhtaalle iholle käyttäen luomurypäleöljyä.

Kesto 20 min


Sidekudos-hieronta 

Asiakas makaa hoitopöydällä ja hieroja tekee vetoja, joilla voi tutkia sidekudoksen kunnon. Huonosti liikkuvat kohdat paljastavat ongelmat. Kovat, turvonneet kohdat vapautetaan jännitystiloista pehmittämällä kudossäikeitä sormilla.
Sidekudoshierontaa käytetään hoitona verenkiertohäiriöihin, lihasjännityksiin, urheiluvammoihin, katkokävelyyn, migreeniin ja vatsan sekä suoliston toiminnallisiin häiriöihin. Sidekudoshierontaa ei anneta jos asiakkaalla on jokin ihosairaus, kasvain, tulehdus, tuore vamma, verenvuototauti tai hän on raskaana.

hoitoaika 45 min 55€,   hoitoaika  60min 60€,  hoitoaika 75 min 75€

Mitä on korvan vyöhyketerapia?


Korvassa nähdään kiinalaisen lääketieteen mukaan koko keho ja elimet.

Hoidon aikana käyn läpi kehon eri heijastepisteitä eli akupisteitä. Heijaste pisteet kertoo kuinka kyseinen heijastepisteen elin voi ja tarvittaessa heijastepistettä aktivoimalla saadaan kyseiselle alueelle helpotusta.

Korvien vyöhyketerapia sopii hyvin yhdistettäväksi muihin hoitoihin kuten jalkojen vyöhyketerapiaan.


Korvakynttilähoito

Korvakynttilähoito pohjautuu Hopi-intiaanien vanhaan hoitomenetelmään. Suomeen korvakynttilähoidon toi muhokselainen nainen 1920-luvulla, opittuaan taidon Hopi-intiaaneilta asuessaan heidän keskuudessaan Pohjois-Amerikassa. Hoito tehostaa puolustusjärjestelmää, aineenvaihduntaa, pään alueen mikroverenkiertoa ja kuona-aineita poistavaa imunestekiertoa. Korvakynttilähoito toimii hyvin ennaltaehkäisevänä hoitomuotona vastuskykyä lisäävän vaikutuksen vuoksi. Sitä käytetään erilaisissa ontelovaivoissa, pään alueen tukkoisessa olossa, päänsäryistä kärsiville, tinnituksessa sekä liiallisessa korvavahan erityksessä.

Biosun Hopi -korvakynttilä

Biosun traditional -korvakynttilät hunajan, salvian ja kamomillan maagisella tuoksulla.
Suosittelen hoitoa kaikille. Yleensä jo yksi hoito auttaa tukkoisuuteen pään alueella.
Korvakynttilähoidon esteenä on korvatulehdus.

hoitoaika noin 30 min 35€

Meridiaanihieronta jaloille ja käsille

Meridiaanihieronta avaa kehon tukoksia ja vahvistaa elinvoiman virtausta koko kehossa.

Meridiaanihieronta vahvistaa kehon
immuunipuolustusta ja auttaa rentoutumaan ja tasapainottaa elimistön stressitilaa.

Käsi- ja jalkameridiaanihieronta tehdään käsissä kyynärtaipeeseen saakka ja jaloissa polvitaipeeseen saakka.

Kesto n. 10-15 min, sopii hyvin yhdistettäväksi toisen hoitoon.


Tiikeribalsami-jalkahaude

Tiikeribalsami levitetään jalkoihin, joiden päälle levitetään lämpöiset pyyhkeet ja kauratyynyt. Hyvä yhdistelmä muun hoidon yhteyteen.

Vaikutusaika noin 15 min

Intialainen päähieronta

Hoidossa käsitellään niska-hartiaseutu, olkavarret, pää ja korvat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lisäksi myös kasvot käsitellään. Hieronta poistaa stressiä ja lihasjännityksiä, rauhoittaa mieltä, parantaa keskittymiskykyä, aineenvaihduntaa, päänahan hyvinvointia ja hiusten kasvua.
Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka syvärentouttaa ja poistaa stressiä. Se on osa ayurvedista perinnettä, jota on harjoitettu Intiassa jo yli 5000 vuotta. Intialaissyntyinen fysioterapeutti Narendra Mehta kehitti vuonna 1978 Englannissa intialaisen päähieronnan pohjalta menetelmän, johon hän yhdisti mm. niskan, hartioiden ja kasvojen käsittelyn. Meille Suomeen nykyaikaisen intialaisen päähieronnan toi Mehtan oppilas, irlantilaissyntyinen Dee Ahern 1999. Tämä hoitomuoto on muokkautunut jonkin verran kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä. Jokaisella hierontaa tekevällä on hieronnassa oma käsialansa, mutta tärkeintä on kuitenkin hoidon vaikutus eikä tekniikka.
Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita. Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus.
Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa. Hoidon jälkeen olo on rauhallinen, seesteinen ja ajatukset kirkkaat. Hoito tehdään istualtaan ja vaatteiden päälle.

Hoidon vaikutuksia ovat

- rentoutunut olo
- stressiperäisten oireiden helpottuminen
- niska-hartiasärkyjen helpottuminen
- päänsäryn/migreenin helpottuminen
- unen laadun paraneminen
- aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastuminen
- aivojen hapensaannin lisääntyminen

Intialainen päähieronta sopii erityisesti, jos Sinulla on

- stressiä
- migreeniä tai päänsärkyä
- lihasjännityksiä niska-hartiaseudulla
- unettomuutta
- ahdistusta

Intialainen päähieronta ei sovi, jos Sinulla on

- aivoverenkiertohäiriöitä
- flunssa tai akuutti tulehdus
- iho rikki hoidettavalla alueella
- luupiikki tai pahoja kulumia niskassa
- sydämentahdistin
- syöpä
- paikallinen infektio tai tarttuva ihotauti
- paikallisia laajentuneita verisuonia hoidettavilla alueilla
- epilepsia
- psoriasis pään alueella
- jos olet ollut onnettomuudessa, leikkauksessa tai loukkaantunut viimeisen kuukauden aikana
Jos olet epävarma, neuvottele ensin lääkärisi kanssa!

hoitoaika 45 min  55€

Kehomme on kuin aarreaitta, joka pitää sisällään salaisimmatkin tunteet ja tiedot. Tässä kehohoidossa kohtaamme näitä tuntemuksia ja tietoja tuoden ne esille. Hoidossa käytän rentouttavia ja avaavia hierontaotteita ja tarvittaessa aina pysähdyn kuuntelemaan kehon sanomaa. Välitän kehon informaation asiakkaalle.
Hoito tehdään iholle ja se on aina rentouttavan rauhoittava. 

hoitoaika 60 min 70€, hoitoaika 75 min 85€

Äidin päiväuni hoitopaketti

Muista äitiä lahjakortilla,

Äidin päiväuni hemmottelupaketti sisältää:

- Jalkoterien hieronta; rentouttaa jännitystiloja.

-Tiikeribalsami jakahauteen; rentouttaa ja aktivoi verenkiertoa.

- Päänalueen vyöhykkeellinen hieronta; rentouttaa niin mieltä kuin kehoa.

Hoitopaketti 75 euroa / kesto 60 min

Lahjakortit sähköisenä tai nouto hoitolasta.